КОСМОС ЗА ДЕЦА

КОСМОС ЗА ДЕЦА е образователна програма за деца, която приема предизвикателството
да отвори очите им за астрономия, роботика, комуникации и инженерни науки.

ДЕЦАТА ЖИВЕЯТ ВЪВ ВСЕ ПО-ДИНАМИЧЕН И ТЕХНОЛОГИЧЕН СВЯТ

Представяме на Вашето внимание Космос за деца. Колкото по-добра е техническата им грамотност, подготовката им на практическо ниво и рефлексното им мислене, толкова по-голям ще е шансът им да се ориентират успешно в този нов свят. Програмата предоставя конкретна възможност за развитие на децата в областта на роботиката и космоса. Предизвикателства, чрез които да заобичат технологиите и да свикнат с тяхното все по-осезаемо присъствие в живота ни.

КАК СЕ ПРОВЕЖДА ПРОГРАМАТА?

Програмата се провежда като част от учебната година в избрани училища. Ето и кратка информация за нея:

ДА ПРОМЕНИМ СЕКТОРА!

Искаме да пробудим и насочим интереса на младите към техологиите и те да разгърнат своя потенциал, като използват всички възможности, които настоящето им дава.

Често задавани въпроси

  • Вярваме, че за да променим системата на обучение, всеки от нас е длъжен да инвестира от своето време и ресурс, за да изградим устойчив механизъм за развитие на младите хора у нас.
  • Настоящето ни дава възможността да преподаваме знания по нови и алтернативни начини, които да предизвикат интереса у децата и да изпитат нуждата и удоволствието от получаването им.
  • Децата днес са изключително бързо адаптивни към технологиите и с правилен подход биха могли да са носители на много високо ниво на познания в ранна детска възраст.
  • Чрез различни технологични елементи и обузителни материали им даваме възможноистта да работят с ръцете си и да се докоснат до технологиите.
  • Всяка година се радваме на все по-голям интерес от страна на училища и участници в програмата. Резултатите от работата, знанията и проектите, които децата реализират са двигателя, който ни движи напред.
  • Нашата идея е да доразвием програмата, като я изградим и наложим като цялсотен обучителен модел. Следващите стъпки са програми за децата от 7-и до 12-ти клас, програма за студенти, изграждане на обучителен център.
  • Свържете се с нас, попълвайки формата за контакт по-долу и ще иницираме среща, на която да обсъдим възможснотите за евентуално бъдещо партньорство.

ТЕМИТЕ ПО КОИТО РАБОТИМ С ДЕЦАТА:

ВЪВЕДЕНИЕ

Опознаваме се с децата и им разказваме какво ни предстои. Проверяваме нивото на знанията им и заено си поставяме краткосрочни и дългосрочни цели.

СВЕТЛИНА

В тази мисия въвеждаме децата в основните принципи на електрическите вериги и трансформирането на енергия. Децата правят електрическа верига с LED светлина, която се използва за да се освети съзвездие.

КОМБО

Проектиране на сложни и многофункционални обекти. Проектиране на разклонени електрически вериги и управлението им. Да се направи мутлтифункционален обект (робот), проектиран за изпълнението на определена мисия.

МЕХАНИКА

Научаваме за: 1. Същността на звездните системи | 2. Слънчевата система - обща структура, обекти, планети, луни | 3. Вътрешна слънчева система - обекти от Слънцето до Марс (включително) | 4. Външна слънчева система - обектите от Юпитер до Плутон (включително) | 5. Практика - изработка на макет "планета-луна" или "звезда-планета".

ЕКИП

Основен фокус е изграждането на умения за работа в екип. Груповият проект е сложна задача, в която отборът се справя заедно с космическите предизвикателства. Екипен проект - да се изработи роувър или сателит

БЕЗЖИЧНО УПРАВЛЕНИЕ

Децата усвояват базови разбирания за радио вълните, комуникационните канали, преноса на данни през различни среди. Електромагнитен спектър. Проектиране и изработване на комуникациоона система.

СЕНЗОРИ I

Полагаме основите на изследването на света около нас с помощта на съвременните технологии. Опираме се на човешките сетива и разликата при възприятията на машините. Проектиране и изработка на електрическа верига, активирана от сензор.

СЕНЗОРИ II

Надграждаме опознавателните способности, които придобихме и се фокусираме върху данните, които учените събират в открития космос. Проектиране и изработка на две различни електрически вериги, като едната активира другата със сензор.

СЕНЗОРИ III

В това ниво децата свободно умеят да боравят със сензори и да ги използват за управление на проекти. Проектиране и изработка на мултифункционален сензорно-задвигжан обект (наземна станция+роувър+сателит).

ЛОГИКА

Под формата на игра децата ще разберат езика на алгоритмите и ще се запознаят с прости логически функции. Създаване на система от тип "домашна автоматизация" с един логически елемент.

ПРОЕКТ ЗА КРАЯ НА ГОДИНАТА

Разпределяне на задачите на участниците, поставяне на срокове за зададените задачи. Управление на прогреса на проекта и проследяване за навременното изпълнение на задачите. ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТА ПРЕД УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ, СЪУЧЕНИЦИ.

Изпратете заптиване за КОСМОС ЗА ДЕЦА сега или ни потърсете на 0883 600 444

STEM

Програмата е изцяло STEM ориентирана!

Технологии

Използваме всичко, което настоящето ни предлага, за да визуализираме уроците!

Подход

Наблягаме изключително на практическите упражнения!

Знания

Предаваме основни познания, които са пренебрегнати в настоящата образователна система!

Бъдеще

Подготвяме децата за динамичното и технологично бъдеще!
TOP